Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

Culture Club 2.0 Walesről a Xántusban

 

Walesről a Xántusban -
vendégelőadó a brit nagykövet helyettes asszony

2019. február 22-én Caitlin Jones walesi származású nagykövet helyettes asszony és Czuczor Sándor úr, a Balatonalmádi Kéttannyelvű Gimnázium címzetes nyugalmazott alapító igazgatója voltak a vendégei a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium és Szakgimnázium angol nyelvű ‘Culture Club’ sorozatának, amely a 2018-19-es tanévben indult. A kezdeményezés célja, hogy a diákok olyan személyiségekkel találkozzanak, akik élményszerűen tájékoztatják és inspirálják a fiatal generációt. Mivel az előadások nyelve angol, így a diákoknak lehetősége nyílt arra is, hogy ezt az általuk magas szinten tanult idegen nyelvet aktívan használják.

Szent Dávidot, Wales védőszentjét március 1-én ünneplik. Az ünnep alkalmából kérte fel iskolánk a walesi Caitlin Jones nagykövet helyettes asszonyt, hogy részt vegyen a sorozat Walesről szóló beszélgetésén. A jeles napon, illetve már azt megelőzően, a walesiek nemzeti virágukat, a nárciszt viselik gallérjukra tűzve, bár van, aki a másik nemzeti szimbólumukat részesíti előnyben, a póréhagymát.

Caitlin Jones ezekről és más érdekes kulturális szokásokról beszélgetett Czuczor Sándorral úrral, elismert és tapasztalt Wales-szakértővel. A Xántus diákjai angol célnyelvi civilizációs tanóráikon már sok ismeretet szerezhettek Walesről, de a személyes élmények és tapasztalatok ezeket az ismereteket tovább bővítették. A beszélgetésre felkészülve, a Xántusos diákok egy Walesről szóló kvízt is kitöltöttek, amiért apróbb díjakat nyerhettek.

A Culture Club programja a Budapesti Brit Nagykövetség és a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium és Szakgimnázium angol nyelvi munkaközössége közti együttműködésnek köszönhetően valósult meg. Köszönet a rendezvény háziasszonyának, Végh Gyöngyi tanárnőnek!

 

 

Lakiné Tóth Gabriella
angol nyelvi munkaközösség-vezető