Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

Sikereink, az Országos Angol Nyelvű Földrajzi Tanulmányi Versenyen

 


 

Magyarország 2001 óta delegál középiskolásokból álló csapatot a földrajzi világversenyre, a Földrajzi Olimpiára.

A magyar csapat tagjai a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézete, a Magyar Földrajzi Társaság, a Modern Geográfus Alapítvány és a Földrajztanárok Egyletének szervezésében megrendezett Országos Angol Nyelvű Földrajzi Tanulmányi Versenyen (HunGeo Contest) döntőbe jutottak közül kerülnek kiválasztásra, azok közül a diákok közül, akiknek szakmai és nyelvi felkészültsége reményt ad arra, hogy a jövő tudósnemzedékének képviselői lehessenek.

Iskolánk 2013-óta vesz részt ezen a rangos versenyen kitűnő eredményekkel. 2013-ban tanulónk, Balázs Bernadett Dorka az országos 3. helyezést érte el.


2013. HunGeo Contest Döntő:
Balázs Bernadett Dorka III. helyezett,
felkészítő tanára: Lakiné Tóth Gabriella

 

2016-ban és 2017-ben Tóth Mihály 2 alkalommal is a top 10-be jutott.  2017-ben a legmagasabb ponttal került a döntőbe, vezetve az országos versenyt, végül a 7. helyen végzett. Ezúton is gratulálunk Nekik és felkészítő tanáruknak Lakiné Tóth Gabriella tanárnőnek.

 


2017. HunGeo Contest Döntő – Terepi forduló –
Tóth Mihály, a top 10-ben, az országos verseny 1. helyén

 


2017. HunGeo Contest Döntő –
Dr. Trócsányi András köszönti az első 10 helyezettet és felkészítő tanáraikat

 

A következő linken található egy összefoglaló a 2016/17. évi Országos Angol Nyelvű Földrajzi Tanulmányi Verseny Döntőjéről, melyben nyilatkozik iskolánk tanulója, Tóth Mihály és felkészítő tanára Lakiné Tóth Gabriella. https://vimeo.com/219589706

Iskolánk ad otthont az országos verseny második fordulójának, immár harmadik éve dolgozunk együtt a Pécsi Tudományegyetemmel. A Xántus János Két Tanítási Nyelvű Középiskola fogadja a budapesti fordulóban versenyző diákokat.

Ezúton szeretnénk iskolánk tanulóit tájékoztatni a 2017/18-as HunGeo Contestre való nevezés határidejéről, részleteiről.

Határidő: 2017. november 30.

Nevezés módja: Nevezni kizárólag elektronikus úton a http://hungeocontest.org oldalon a jelentkezési lap kitöltésével lehet, mely a versenykiírás 1. sz. mellékletét képezi.

Nevezési díj: A versenyen való részvétel ingyenes.

További információ megtalálható a http://hungeocontest.org/  weboldalon.

Az első négy magyarországi helyezett képviselheti hazánkat az iGeo 2018. augusztusában megrendezésre kerülő versenyén Quebec-ben, Kanadában.

Sok sikert minden Xántusos versenyzőnek!

Lakiné Tóth Gabriella szaktanár,
munkaközösség vezető