Bejelentkezés

Logó

Adja meg e-mail címét és jelszavát!


Mégse

Jelszó megváltoztatása

Bejelentkezési segédlet

Kérjük, itt adja meg e-mail címét, hogy el tudjuk küldeni a szükséges linket, mellyel jelszava megadása nélkül, rögtön bejelentkezhet weboldalunkra!



Mégse

Kereső

 Dokumentumok közt nem keres!


Bemutatkozás
About us


Profilom

Profil szerkesztése Jelszó módosítása

Kijelentkezés

VI. Könyvtári éjszaka

 

Idén október 18-án rendeztük meg a VI. Könyvtári Délutánt, a magyar munkaközösség szervezésében.

Minden évben meghatározunk egy-egy témát, melynek szellemében határozzuk meg a program részleteit. Idén ez a mitológia volt.

Hagyománnyá vált, hogy a rendezvényt a Vers- és prózamondó verseny nyitja.  A versenyzőknek és a vendégeknek meglepetésként, Varga Koppány 9/Dkny osztályos tanuló adta elő saját versét megzenésített változatban, majd még két alkalommal örvendeztetett meg előadásával a verseny folyamán. A versenyen 16 diák vett részt.

A Prózamondó verseny I. helyezettje Balogh Enikő 9. A osztályos tanuló lett, aki Örkény István Életben maradni című művét adta elő magas színvonalon.

A versmondó verseny I. helyezettje Villányi Tamás 12.A osztályos tanuló lett Ady Endtre Góg és Magóg fia vagyok én költeményének virtuóz előadásával. Ugyanezzel a verssel örvendeztette meg a zsűrit a II. helyezett Varga Koppány (9.Dkny osztály), a III. helyezést pedig Mayer Szonja 9.Ckny osztályos diákunk nyerte el Ady Endre Finita című versének tehetséges előadásával.

Gratulálunk a helyezetteknek!

Folytatásként egy előadás következett, melyet Szemző Gábor – Táltos – tartott számunkra. A diákok érdeklődve hallgatták, hogy hogyan éltek őseink és miképpen folytatják hagyatékukat a ma élő, hagyományokat követő utódjaik. Megnézhettek egy valóban autentikus táltos botot és egy izgalmas sámán dobbal kísért ének is színesítette az előadást.

Ekkor indult el a csapatverseny, mely hat állomásból állt. Minden állomáson más és más mitológiával kapcsolatos kérdéssor várt a játékosokra (magyar, germán, kelta, egyiptomi, római, görög).

E közben a folyosón találkozhattak történelmi személyiségekkel (Justicia, Pallasz Athéné, Kleopátra, Merlin, Thor és Attila király) a 9. Bkny osztály tanulóinak jóvoltából, akik ha megállították őket, elmondták a legfontosabb tudnivalókat az életükről, illetve plusz feladatként közös szelfizésre hívták a versenyzőket.

Ez alatt a könyvtárban kvíz lapokat tölthettek ki, illetve legóból készíthettek zikkuratot, így adtunk további szórakozási lehetőségeket.

A mitológiai verseny I. helyezettje a 10.D osztály csapata lett, gratulálunk Masszi Katalinnak, Hargitai Dánielnek és Kerekes Istvánnak a sikeres részvételhez!

Az egész idő alatt büfével is kedveskedtünk a résztvevőknek.

A díjazásnál az első helyezett csapat egy tortát, a második helyezettek könyvet, míg a harmadik helyezést elért csapat DVD-ket kaptak.

A versenyen 16 csapat indult. Számunkra nagy örömet okozva, sokan jöttek el szurkolni, vagy csak az előadást megnézni.

A rendezvényen Kb. 110 diák és további 15 felnőtt vett részt.

Elmondható, hogy ebben az évben is olyan rendezvényt kínáltunk, mely sok diákot megmozgatott, és reményeink szerint kedvet adtak a következő évi VII. Könyvtári Délutánhoz is.